SQ - duhovna inteligencija

Susrećemo se jako puno s terminom IQ (intelligence quotient) ili kvocijent inteligencije te istim čak službeno mjerimo sposobnost ljudi. Ta tzv. matematička inteligencija dominantno određuje našu svakodnevicu u cijelom svijetu, odnosno čovječanstvu.

Nešto rjeđe susrećemo termin EQ (emotion intelligence quotient) ili emocionalna inteligencija koja je ustvari viši stupanj inteligencije od IQ-a. Prirodno je izraženija u ženskom dijelu ljudske populacije. Međutim manje je zastupljena u znanstvenom i poslovnom svijetu čovječanstva jer je manje agresivna od IQ inteligencije.

Uopće ne srećemo u javnoj uporabi pojam SQ (soul intelligence quotient) – duhovna inteligencija. Nameće se pitanje zašto je tome tako ako je čak znanstveno dokazano postojanje svih triju vrsta inteligencija. Pa recimo da je ovom, trenutno dominantnom obliku ustroja društva u kojem ljudi žive, te organiziraju i razmjenjuju svoja znanje i resurse, tako najpogodnije. Zašto sve ne bi bila utrka, mjerenje i neracionalno trošenje, pa čak ako su u pitanju i ljudski životi.

Mjereći aktivnost mozga magnetnom rezonancom znanstvenici su došli do zanimljivih rezultata da kada odgovaramo na logička, matematička pitanja, naš um radi/vibrira na frekvenciji od 10 do 15 Hz. Pale se sinapse u pravilnim pravcima u lijevoj „matematičkoj" polovici našega mozga koji izraženije koristi muška populacija čovječanstva.

No kada odgovaramo na emocionalna pitanja i na teme koje traže empatijsko sudjelovanje u odgovorima na pitanja, um radi na istom rasponu frekvencija. Razlika je u tome što se pale sinapse u pravilnim pravcima u desnoj „umjetničkoj“ polovici našega mozga, kojeg izraženije koristi ženska populacija čovječanstva.

Kada odgovaramo na pitanja ili diskutiramo o transcedentnim pojmovima i događajima, odnosno odgovaramo na pitanja: što je svemir, zašto smo ovdje, što je Bog i sl., pale se na magnetnoj rezonanci istovremeno obje polovice mozga i pravci sinapsa se slijevaju u područje čeonog režnja vibrirajući na frekvenciji od 40Hz.

Ne vjerujete?

I ne trebate vjerovati.

Istražite. Radite na sebi i svom znanju, jer ono što um ne zna, oči ne vide.

Pročitajte za početak knjigu SQ DUHOVNA INTELIGENCIJA SUŠTINSKA INTELIGENCIJA od Donah Zohar i Ian Marshall.

U svakom slučaju, upravo SQ -DUHOVNA INTELIGENCIJA predstavlja najviši stupanj ljudske inteligencije te je alat kojim se služim u svojem radu i predavanjima koja možete naći na www.biorezonanca-pepe.com.